Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

относно документи на куче...


Recommended Posts

Уважаеми колеги.Въпросът е следния...Налага се да пращам кучето за проби във Франция.Какви документи аджеба ми трябват за кучето...за да няма проблеми със властите по границите и най вече във франсе-то...Нека компетентните колеги се изкажат по въпроса ,защото всеки различни теории ми казва ..и съвсем се обърках..

Link to post
Share on other sites

До колкото знам международен ветеринарен паспорт с нанесените имунизации (най вече бяс)и микрочип със съответната регистрация във общата база данни.Евентуално някакъв документ за собственост(договор за покупко -продажба,ако сте развъдник документи че вие сте произвели кучето).За друго не ми е известно.До колкото съм чувал за внасяне на животно в Англия има карантинен период и животното престоява няколко месеца на летище или митница ,за който период се плаща доста скъпо,но не знам какви са правилата във Франция.Успех!

Link to post
Share on other sites

Нещо ми говорят за някаква зелена карта..Ако е така къде трябва да се извади..

Link to post
Share on other sites

Не мисля че има такова нещо,по скоро на теб ще ти трябва такава за пътуването(това е като застрахователна ,здравна карта която важи за Евросъюза),но за животни не съм чувал за такова нещо.Аз вкарах куче от Германия но само с микрочип и паспорт,Нищо друго!

Link to post
Share on other sites

1.Микрочип.

2.Ветеринарен паспорт(сертификат) с отбелязана ваксина за бяс в него,като ваксината да не е по-прясна от 30 дни или по стара от 1 година.

Link to post
Share on other sites

Добре е преди пътуване да минеш през ветиринар за преглед и обезпаразитяване и да ти издадат сертификат от прегледа, мисля че валидноста му беше трисетина дни, Аз от Балеарите, винаги си искарвам за мойте и по летищата минавам без проблем,

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.