Jump to content

калиброване на гилзи 16 кал ?


Recommended Posts

Споделете как се калиброва месинговата част на гилзата. Случи ми се няколко пъти, да не мога да затворя пушката с повторно напълнен патрон.

Link to post
Share on other sites

A дъното на гилзата, понякога се издува , него какво го правим ?

Link to post
Share on other sites

A дъното на гилзата, понякога се издува , него какво го правим ?

Вземаш един купешки патрон,не стрелян и отиваш при стругар.Казваш му,че трябва да ти направи една тръба с дължина 10 сантиметра,външна широчита толкова колкото е диаметъра при периферията на патрона плюс още 5 милиметра.Вътрешният диаметър толкова колкото е на патрона,като в торната част от вътрешната страна се направи жлеб за периферията на патрона.После да направи шапка с вътрешен диаметър - диаметъръ от външната страна на вече направената тръба и дълбочина около3-4 сантиметра. Шапката се прави от плътно парче желязо и дъното от вътрешната страна трябва да е равно.

После си вземаш изделието от две части,сядаш пред масата с чук и дървен дорник и започваш да калиброваш.Слагаш гилзата в тръбата,поставяш шапката,пляс с чука,сваляш шапката,навираш дорника от далната страна,леко чукваш по масата,гилзата излиза и пак от ново.

Link to post
Share on other sites

Мерси, за изчерпателния отговор, а случайно да го имаш това

Edited by chakala
Link to post
Share on other sites

Споделете как се калиброва месинговата част на гилзата. Случи ми се няколко пъти, да не мога да затворя пушката с повторно напълнен патрон.

С Lee Load All 2 - в твоя случай 16ти калибър...

Освен това капсулова, декапсулова, дозира барут и съчми, дотиква тапи/концентратори и затваря на звезда...

На цената на кашон патрони...

В наръчника пише, че ако ползваш стреляните гилзи в едно и също оръжие не ти е необходима калибровка...

Edited by vkv_bg
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.