chakala 24 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Споделете как се калиброва месинговата част на гилзата. Случи ми се няколко пъти, да не мога да затворя пушката с повторно напълнен патрон. Quote Link to post Share on other sites
Sniper boy 32 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 С калибровка се калиброва,всеки стругар може да ти направи. Quote Link to post Share on other sites
chakala 24 Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 A дъното на гилзата, понякога се издува , него какво го правим ? Quote Link to post Share on other sites
lobo2 88 Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 A дъното на гилзата, понякога се издува , него какво го правим ? Вземаш един купешки патрон,не стрелян и отиваш при стругар.Казваш му,че трябва да ти направи една тръба с дължина 10 сантиметра,външна широчита толкова колкото е диаметъра при периферията на патрона плюс още 5 милиметра.Вътрешният диаметър толкова колкото е на патрона,като в торната част от вътрешната страна се направи жлеб за периферията на патрона.После да направи шапка с вътрешен диаметър - диаметъръ от външната страна на вече направената тръба и дълбочина около3-4 сантиметра. Шапката се прави от плътно парче желязо и дъното от вътрешната страна трябва да е равно. После си вземаш изделието от две части,сядаш пред масата с чук и дървен дорник и започваш да калиброваш.Слагаш гилзата в тръбата,поставяш шапката,пляс с чука,сваляш шапката,навираш дорника от далната страна,леко чукваш по масата,гилзата излиза и пак от ново. Quote Link to post Share on other sites
chakala 24 Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Мерси, за изчерпателния отговор, а случайно да го имаш това Edited December 17, 2013 by chakala Quote Link to post Share on other sites
vkv_bg 1,316 Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 (edited) Споделете как се калиброва месинговата част на гилзата. Случи ми се няколко пъти, да не мога да затворя пушката с повторно напълнен патрон. С Lee Load All 2 - в твоя случай 16ти калибър... Освен това капсулова, декапсулова, дозира барут и съчми, дотиква тапи/концентратори и затваря на звезда... На цената на кашон патрони... В наръчника пише, че ако ползваш стреляните гилзи в едно и също оръжие не ти е необходима калибровка... Edited December 22, 2013 by vkv_bg niki_r and nqkoiotnqkade 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.