Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

Смъртен случай в първия ден на 2014г. ?


Recommended Posts

Колеги, по новините казаха за смъртен случай по време на лов от вчера. Колега е прострелян в крака и е починал в болница от кръвозагуба. Някой да е чул нещо повече ?

Link to post
Share on other sites

Кум застреля кумец вместо гълъби

Нещастието станало на лов край Костиево
Автор: Галина КОНСТАНТИНОВА, Гергана ВАСИЛЕВА
03.01.2014 | 07:43

640_56b47f4da961e5609e01647254db1873.jpg

Кум застреля кумеца си по време на лов навръх Нова година в землището на Костиево. Инцидентът е станал по време на стрелба по диви гълъби и патици. 44- годишният Александър Георгиев тръгнал с кума си Георги О. (46) по стърнищата, където разбрали, че има гълъби. Приятелят им Ивелин оставил колата си в района на кантара преди Деветия километър и се отправил към тях. Георги чул виковете на приятелите си: Гълъби, гълъби. Вдигнал пушката и стрелял по птиците. При втория изстрел обаче неволно улучил кумеца си Александър в лявото бедро. Георги хукнал към приятеля си. Видял, че от бедрото му тече кръв. Направил му импровизирана превръзка с колана си, за да спре кръвотечението. Обадил се на Бърза помощ и Александър е транспортиран в болница. Състоянието му обаче се влошило и ловецът починал.
И Сашо, и Георги са добри момчета, от години идват в Костиево да ловуват, разказа председателят на ловната дружинка Рангел Анчев. Двамата били близки приятели и съседи, освен че ги свързвала роднинската връзка. Членували в пазарджишки ловни дружинки, но предпочитали да излизат в района на Костиево. Били изрядни. Имали са бележки за индивидуален лов преди фаталния излет.


След случилото се за инцидента бил уведомен кметът на Костиево и ловната дружинка в селото. Ловците дори хукнали към мястото да помагат. Там обаче не сварили никой. Инцидентът станал в местност до главния път, което било предимство линейката бързо да стигне до тях.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, уточни говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Наблюдаващият прокурор дори щял да отива в болницата да разпитва Александър за инцидента, преди състоянието му да се влоши. Ще бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, за да се уточни има ли причинна връзка между инцидента и смъртта на простреляния ловец, каза още Атанас Илиев. В кръвта на стрелеца не е открит алкохол.
За лош късмет председателят на Ловно-рибарско сдружение “Сокол” д-р Васил Паница научил за инцидента по време на сутрешния рапорт в болницата, където той работи като хирург. Двамата ловци обаче не са членували в пловдивското сдружение.
Ловът е голяма страст, но понякога секунда невнимание може да приключи фатално, каза Рангел Анчев, който е издал бележките за лов на Александър и на Георги.

http://www.marica.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BC-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%86-%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D1%8A%D0%B1%D0%B8-news189221.html

Edited by Наньо
Link to post
Share on other sites

"Ловът е голяма страст, но понякога секунда невнимание може да приключи фатално, каза Рангел Анчев, който е издал бележките за лов на Александър и на Георги."

http://www.marica.bg/

Как дава бележки тоя "председател" за 31 декември.2013 ??? Нали това не беше ловен ден?

Edited by box1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.