Jump to content

Становище на ръководството на НЛРС-СЛРБ по мерките за промяна в нормативната база след случая ''Лясковец''


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Днес в предаването на NOVA TV - Часът на Милен Цветков, участваха Васил Терзийски, Васил Василев и Соня Андонова, които защитаваха позицията на ловците и от другата страна, беше психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова. Предаването беше кратко и нямаше възможност да се развие позицията, която защитаваха тримата ловци, но направиха успешен опит. Психиатъра няма нужда от коментар, защото същата изобщо нямаше представа защо е в това студио и каква е темата на това предаване.


Милен Цветков беше много по-адекватен и до някъде се опитваше да разбере за какво се говори и какви са исканията на представителите на ловците.Винаги съм твърдял, че обществото и хората никога няма да разберат ловците и тяхното хоби ! Така е в целия свят, не само в България. Трябва да се разбере от всички ловци, че никакви протести или каквито и да са други публични изяви в медийното или общественото внимание, няма да променят тази отрицателна нагласа на хората към нас ! Дори напротив, тези отрицателни настроения могат да се засилят и да доведат до още по-негативно отношение към ловната общност !Като пример на написаното по-горе, ви показвам коментарите във фейсбук профила на предаването ТУКЕто ТУК може да изгледате и самото предаване.Такива и подобни въпроси, трябва да се обсъждат и коментират от специалисти и от хора запознати с материята, защото в противен случай има неразбиране на проблемите от масовия зрител и съответно си създават грешно впечатление.Похвално е желанието на нашите колеги ловци, но пътя за решаване не е този !Още повече всякакви промени в ЗЛОД и ЗОБВВПИ се извършват от НС и МВР, а не от лекари, психиатри и всякакви други ентусиасти !Тава са институциите, с които трябва да се работи, ако искаме нещата да са направени професионално и да бъдат разбрани правилно. Всякакви други комисии, работни групи и подобни формирования, са опити за отчитане на активност с определена цел, като не е задължително всички участници в тези комисии, да разбират защо са там... :)


Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.