Jump to content

Бракониери застреляха 5 благородни елена край Севлиево


Recommended Posts

Разкриха нелегален цех за преработка на дивечово месо

27.11.2014г.


5 благородни елена са убили бракониери тази сутрин край село Батошево, съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Търново инж.Николай Николов. На мястото в гората горски и полиция открили 4 от животните - два женски екземпляра с два приплода. Преди да бъдат надушени, бракониерите успели да извлачат и натоварят в автомобил петото животно.

Горски чул изстрелите около 7 часа и предотвратил избиването на цялото стадо елени на територията на Ловно стопанство "Росица". При започнала акция на полицията, РУГ и Северното централно държавно предприятие в къща в село Горна Росица е разкрита незаконна кланица за преработка на дивечово месо. Задържан е единият от бракониерите, а другият се укрива.

Според неофициална информация къщата в края на селото се ползвала от местен арендатор, който от няколко години обработвал земеделски земи в района. Той е и издирваният втори бракониер.

В незаконният цех са открити още части, кожи и вътрешности от животни. Експертиза предстои да установява дали става дума за дивеч.
"Иззети са гилзи от местопрестъплението, намерено е оръжие, работят най-добрите криминалисти от управлението в Севлиево и авторите на това брутално деяние този път няма да се измъкнат", каза шефът на горското предприятие в Габрово инж.Иван Недков.

post-4692-0-74891600-1417153443.jpg

Edited by Петър Златев
Link to post
Share on other sites

Брей ! Голяма лакомия !

Тук не става въпрос за лакомия колега,а за нещо много по-сериозно и лошо от лакомията.Още по-лошото обаче е,че може да останат ненаказани.Миналата година хванаха такъв един индивид в съседния район.Редовен ловец,решил да си убие един елен.Въпреки големите очаквания,за сурови наказания(за втори път го хващат)Резултата е нулев.

Link to post
Share on other sites

Закона за бракониерство трябва да е такъв- При доказано незаконен лов,да се отнема в полза на държавата МПС-то,всичко налично оръжие и боеприпаси,затвор от 3 до 5 години и конфискация на имущество! Двама да наведат така и много хора ще се замислят! За дружинките е при доказано бракониерство ,освен същото наказание за стрелеца и ръководителя на лова,всички присъстващи да се лишат от лов за от една до 3 години! Радикални мерки и браниерството ще намалее поне с 90% !

Link to post
Share on other sites

На обикновения ловец...вече му писна от много неща...за напред,все по зле ще става...ако нещата не се вкарат в правилния ред!!
Или иначе казано,до като 'Горско и Ловно" не си влезнат в ролята...до като Държавата,не започне да пази горите и дивеча,като свои деца..и освен такси,задължения и прочие...ние ловците имаме подкрепа,възможности за развитие и закони зад нас...а не само такива,пред нас...!!!!!!!

Edited by brakoniera2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.