Jump to content

Махат капаните за лов на жив дивеч


Recommended Posts

Да бъдат демонтирани всички стационарни капани, които се използват за улов на жив дивеч, разположени на по-малко от 1000 м. от съседен ловностопански район, както и тези които не са предвидени в ловоустройствените проекти.

Това решението беше взето на проведения четвърти за годината ловен съвет, информира Изпълнителната агенция по горите.

Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите.

Цените за разрешителните за лов, в зависимост от вида дивеч, начина на ловуване, разпределени по категории, които ще бъдат валидни за 2015 г., остават непроменени, решиха също участниците в Съвета.

Дискутираха се мерки, които да влязат в нормативната уредба и да бъдат прилагани за безпроблемното упражняване на ловния спорт, с цел стриктното спазване Закона за лова и дивеча./Марица.бгhttp://www.marica.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%87-news342641.html

Link to comment
Share on other sites

" Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите." :smakbumm: .

Няма що луда работа ще падне три месеца!?Ще "премахват" мрежи!Някой мислил и нарочно недомислил,че до това време "някои хора" ще приберат отново свинете майки с приплодите.А сега министърката да каже откога влиза забраната за лов на дива свиня?Така, значи излиза,че някои хора ще ловят до февруари та и март прасета с капани и т.н. :smakbumm:

Link to comment
Share on other sites

" Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите." :smakbumm:[/size] .[/size]

Няма що луда работа ще падне три месеца!?Ще "премахват" мрежи!Някой мислил и нарочно недомислил,че до това време "някои хора" ще приберат отново свинете майки с приплодите.А сега министърката да каже откога влиза забраната за лов на дива свиня?Така, значи излиза,че някои хора ще ловят до февруари та и март прасета с капани и т.н. :smakbumm:[/size] [/size]

http://www.iag.bg/data/news/3607/SKMBT_C22014121811331.pdf
Link to comment
Share on other sites

Няма 1000м ...всички капани трябва да се махнат,мрежите също! Да няма заградени горски площи...дивеча е дивеч,защото е свободен...а не в мрежи,то тогава се превръща в добитък!

Това трябва да се изкорени,както и лова в самите заградени площи,не може дори да се нарече лов...а стрелба по живи мишени...това са вредни методи и начини за дивеча,ловеца...както и за цялата природа!!! В основата на,което са парите...!!!

Прав си брат ама на БАТКОТО му е все едно какво искаме или си чаткаме У форумо.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.