Jump to content

Озверял пловдивчанин разсече домашно куче с брадва


Recommended Posts

С извинение към ръководството на форума ,ще отделя една тема за насилие към животните.Не,че ние сме по хуманни,но това е изродщина.Особено към домашните любимци.

Без думи

7932578p.jpg

7932581j.jpg

7932593A.jpg

Истинска касапница се разиграла днес сутринта в пловдивския квартал Кършияка. На ул. „Брезовска” разярен мъж посякъл с брадва 4-годишно домашно куче от породата дого аржентино. Причината според собствениците на кучето, е че догото лаело по кучето на нападателя.

„Още не можем да повярваме , че Нера е мъртва и може на света да има толкова жестоки хора”, коментират пред TrafficNews.bg стопаните му Златка Андреева и Владимир Халачев.

Днес около 9 часа Златка извела кучето на разходка, но нищо не предвещавало кървавата развръзка. „Пуснах го да потича, защото наоколо нямаше други кучета. След малко обаче се появиха две - едното от които беше голямо женско и с Нера започнаха да се лаят” разказва Андреева.

Двете кучета се сджавкали, а момичето започнало да дърпа догото настрани.

„ В този момент видях стопанинът му да се приближава с брадва в ръка. Кучето беше с гръб и изобщо не го видя. Той вдигна брадвата и я заби в гърба му. Кръвта му бликна като шадраван. Опитах се да го защитя , а той насочи към мен брадвата и заплаши , че ще убие и мен” разказва Златка. С писъци тя хукнала към къщи, където бил приятелят й. Двамата натоварили все още дишащото куче в колата и го откарали във ветеринарната клиника на д-р Карагьозов. Докторите, свикнали на всякакви жестоки гледки, също били потресени. Лекарския екип веднага включил животното на системи, но при прегледа се оказало, че гръбначният му стълб е прекъснат и малко по-късно кучето издъхнало.

Убиецът буквално е разсякъл кучето на две. „Не познаваме мъжа, знаем че живее някъде в нашия блок, но дори не знаем как се казва. Лично мен два пъти ме е заплашвал с убийство, както и Нера, защото лаела по неговото куче. Никога обаче не съм предполагал, че това може да се случи и не съм подавал жалби в полицията” разказва Владимир Халачев. Той е категоричен, че Нера никога не е нападала човек или друго куче. „Тя е едра порода, но е безкрайно социално и любвеобилно животно. Играе си с малки и големи кученца. Да, лае, когато види друга голяма женска, но това е заложено в породата им да доминират. Не знам какво сърце трябва да имаш , за да убиеш куче по този начин. Не съм срещал подобна жестокост. А съм виждал, че човекът има и малка дъщеря. Нямам думи” каза Халачев.

Днес следобед двамата взеха трупа на Нера от клиниката, за да го погребат. Преди това обаче подадоха жалба в Районна прокуратура. Златка едва стоеше на краката си, наложи се приятелят й да й вземе успокоителни. 4-годишната Нера било първото куче на двойката и двамата били изключително привързани към нея. Халачев е спортен съдия, а Златка работи в кабелен оператор.

„Проявите на жестокост спрямо животни бяха криминализирани през 2011 година с измененията на Наказателния кодекс. В случая става дума на убито домашно куче по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. Наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2 до 5 хиляди лева” коментира адвокатът на стопаните Росен Димитров.

http://www.marica.bg/%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%8F%D0%BB-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%28%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-18-%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D1%81%29-news368267.html

Edited by Росен Генов
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ей сега НПО - педирунгелите ще поискат забрана на брадвите за градското население. А истината е, че хората сериозно изтрещяват. Може би телевизията е виновна, защото всекидневно ни залива с насилие. Случаят е жесток и грозен и заслужава сериозното внимание на прокуратурата.

Ако погледнем малко различно, всички комплексари демонстративно и заплашително разхождащи бойни породи кучета ще имат сериозно предупреждение. Последното не се отнася за съвестните граждани отглеждащи бойни породи кучета.

Edited by Sonyred
Link to comment
Share on other sites

Не се пуска такова куче да потича и разходка без наморник..Виждал съм кокер шпаньол разкъсан от дого и пинчер от питбул в градинка.И как ротвайлер напада дете.

Link to comment
Share on other sites

Както винаги, по случая е представена само едната гледна точка, така че, колеги, дайте да не съдим "слепешката".

Link to comment
Share on other sites

Ама тя само лаела по другите кучета...аз обаче,не знам дого,което лае!Много хора,които ловуват с тази порода могат да потвърдят,че директно търсят захват и са доста пестеливи на лай...дали просто и в случая не е станало така?! :)

Link to comment
Share on other sites

Както винаги,заглавието е на ниво.Силно се съмнявам,че пловдивчанина е "озверял" и е хванал брадвата,само заради едното лаене.Както е написал колегата Илиян малко по-горе,няма да е зле да се чуе и другата страна.На всичкото отгоре,си има и закон в които,е описано доста ясно,къде и как трябва да се разхождат потенциално опасните породи кучета.И в Русе имаше такъв случай(добре,че кучетата не бяха толкова привилегировани по него време).Само,че жертвата беше питбул,и въобще не стигна до доктор,защото беше обезглавен на място,от "озверял" собственик на разкъсан както е на повода пинчер,баща на изпохапана дъщеря опитала се да спаси злощастното животинче от от зъбите питбула. Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие!(Исак Нютон) В случая,с "озверелия" пловдивчанин,не е баш така,ама за да се стигне до противодействие значи е имало и някакво действие :)

Edited by Sandanski
Link to comment
Share on other sites

Историята така представена е ясно, че смърди та се не трае.... дого да лае други кучета и само това и аз не съм виждал, почти съм сигурен, че догото е нападнало кучето на този човек и той го е нокаутирал с брадвето и напълно го подкрепям, защото ми е писнало разни курви и педерастии да развеждат свободно по паркове и градинки кучетата си (агресивните породи), които плашат деца и хора минувачи а и често има нападения къде отразени по медии къде не, но често се случва! Ще дам за пример и един подобен случай с, който съм се сблъскал, преди години имахме английско булдоче много кротко и добро куче, та един път майка ми го разхождала (както винаги на каишка) и един питбул пуснат на разходка налетял и го захапал жестоко за гърба та едвам му отворили устата да пусне моето куче, след като майка ми се прибра и разбрах за случилото се и тръгнах да взимам пушката и да ида да го думна направо на центъра на Видин и хич не ми дремеше от последствия и глоби, кучето за мен беше като член от семейството, та мисълта ми е подкрепям постъпката на колегата за това, че е убил кучето, но е трябвало да удари и един як бой на тая мърла дето го е пуснала, щото погледнато от друга страна то догото не е виновно! Трябва да има жестоки глоби за такива породи кучета пусната свободно на разходка, но в БГ кво ли има та това ще е като хората.....

пп. Не дай си боже да куче нападне дете или някой от семейството ми направо го разстрелвам публично на центъра на града или ако имам нож брадва го убивам.........

Edited by momcho2000
Link to comment
Share on other sites

Няма какво да ме учуди в тази история. Дори и докторският екип: на куче с пресечен гръбнак, откачени бубреци и масивна кръвозагуба да му слага система :cap::cap::cap: нали е Булгариастан и пари трябва да се вземат. Въпреки че не знам фактите подкрепям човека с брадвата.

Защо ли, Баща на дъщеря от същият блок, това съм аз и много други дето им е писнало всякакви идиоти и комплексари без никакъв опит с кучета да си вземат порода Дого и подобни в апартамент 2 на 2, да ги изхождат в местната детска площадка и отгоре на това да им съскат срещу всичко дето минава. Нестига това, и като им направиш забележка се стига до ексцесии на Н-та степен. Ай сиктир бе. :sword: Няма ли община, няма ли държава?

Все пак жалко за кучето, то не е виновно в случая.

Link to comment
Share on other sites

http://www.marica.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-news369187.html

Мъжът, който съсече с брадва 4-годишното домашно куче Нера, се казва Тодор и е електротехник. Съседите са в шок от случилото се, защото не са подозирали , че той таи толкова много агресия в себе си.

„Има момиченце в 4 клас и куче. Съпругата му е пианистка. Мислехме, че е нормален човек, коментира възрастна съседка. Тодор живеел със съпругата си в жилището на родителите й, а иначе той бил от "Кючук Париж". Вчера, след като оповестиха случая, той се е качил на джипа си и повече не се е прибрал, твърдят хора от блока.

Съседите са категорични, че убитото куче не е било агресивно, никога не е нападало деца, възрастни или други кучета. „Даже от котките го беше страх и като ги видеше тичаше в обратната посока” разказват деца от блока.

Вчера собствениците на посечената Нера Владо Халачев и Златка Андреева са я погребали в градината на свой приятел близо до Пловдив, съобщава zoomania.org.

„На никого не пожелавам да преживее подобен кошмар - да види жена си или приятелката си трепереща и разплакана, а до нея да се влачи цялото в кръв любимото й куче. Всеки има право на мнение, мнозина казват, че ние сме виновни, защото Нера е била без каишка, но това не може да е причина да я убият по този начин”, коментира Халачев.

Тъй като Тодор ги заплашвал и преди, двойката смята, че той е планирал убийството.

„Кажете ми кой нормален човек носи брадва в колата си?” пита Златка.

Двамата са решили да напуснат квартала и да си потърсят нова квартира

Link to comment
Share on other sites

Темата имаше съвсем друг смисъл.

Айде вижте и това-Жителят на град Кюстендил – Светлин Минков, публикува в социалната мрежа кадри с „решение“ как най-добре може да се реши проблемът с бездомните кучета. „Клане и дране …“, пише Минков в профила си във Фейсбук. Снимката за секунди направи истински фурор в интернет, а Минков буквално е разпънат на кръст, пише Топпреса.Ето какво пише Боряна Радкова от група „Помощ за животните във Велико Търново“:

„Приятели на животните, тази снимка е публикувана от лицето Светлин Минков от Кюстендил в групата, чийто активен участник е, „Да ликвидираме глутниците по улиците“. Ако разгледате публикациите в тази група, ще видите за какво става въпрос. Можете да подавате жалби в МВР Кюстендилhttp://www.blitz.bg/news/article/310798

Аз съм последния който ще защитава природозащитниците,но наистина има ШАШАРДАЦИ

post-17767-0-93295800-1424537586_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.marica.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-news369187.html

Мъжът, който съсече с брадва 4-годишното домашно куче Нера, се казва Тодор и е електротехник. Съседите са в шок от случилото се, защото не са подозирали , че той таи толкова много агресия в себе си.

„Има момиченце в 4 клас и куче. Съпругата му е пианистка. Мислехме, че е нормален човек, коментира възрастна съседка. Тодор живеел със съпругата си в жилището на родителите й, а иначе той бил от "Кючук Париж". Вчера, след като оповестиха случая, той се е качил на джипа си и повече не се е прибрал, твърдят хора от блока.

Съседите са категорични, че убитото куче не е било агресивно, никога не е нападало деца, възрастни или други кучета. „Даже от котките го беше страх и като ги видеше тичаше в обратната посока” разказват деца от блока.

Вчера собствениците на посечената Нера Владо Халачев и Златка Андреева са я погребали в градината на свой приятел близо до Пловдив, съобщава zoomania.org.

„На никого не пожелавам да преживее подобен кошмар - да види жена си или приятелката си трепереща и разплакана, а до нея да се влачи цялото в кръв любимото й куче. Всеки има право на мнение, мнозина казват, че ние сме виновни, защото Нера е била без каишка, но това не може да е причина да я убият по този начин”, коментира Халачев.

Тъй като Тодор ги заплашвал и преди, двойката смята, че той е планирал убийството.

Кажете ми кой нормален човек носи брадва в колата си?” пита Златка.

Двамата са решили да напуснат квартала и да си потърсят нова квартира

Отговорите са по ред на червените части от текста:

Много агресивен еййй начиии направоо страх да та хване, на човека му е дотегнало разни мършави комплексари да развеждат агресивни породи и да ги стърват към всичко живо......

И човека си е нормален вие съседите дето защитавате кучето сте НЕНОРМАЛНИ

По голяма глупост не бях чел.... :lol: смея се с глас то това куче направо се е напикавало от камари и мухи кат види голяма уплаха са били за него добре, че има памперси та горкото да не пикае по мебелите на съвестните хорица.........

Ми в тая олигофренска държава пълна с олигофрени, малоумници, комплексари, цигани и др. боклуци отдавна трябваше да е разрешено и носенето на огнестрелно оръжие и използването му при самоотбрана!!! Та брадвата си е добро решение за момента.

пп. Тоя случай с дрането на улични кучета не го одобрявам и съм твърдо против има други начин за справяне с проблема, но фондациите скубят парички и за това не се решава!

Edited by momcho2000
Link to comment
Share on other sites

Уличните кучета са толкова много, че нема накъде! Не съм чак такъв садист (но все пак съм ловец и аз убивам), обаче незабавно требва да се вземат мерки за тяхната (на уличните пумии) евтаназия! Има още едни други същества, с които също требва да решим как да процедираме, докато не е късно, щото и те се множат като бълхи и само смучат, смучат...

Link to comment
Share on other sites

Чета какво пишат някои потребители и се чудя, какви ''ерудирани'' и ''интелигентни'' ''ловци'' има...?!

Явно като се погледнат в огледалото и не виждат това, което виждат другите в тях..?!

Какво са животни животните, че някои олигофрени /както казва един потребител по-горе/ си изхвърлят животните на улицата, след като им се нарадват. Към такива индивиди трябва да насочите омразата си, а не към животните по улиците !

Ако ги нямаше споменатите олигофрени, нямаше да има толкова бездомни кучета и котки по улиците !

Снимката с този ''хубавец'' с брадвата е красноречив пример за всичко което съм написал !

Всеки си намира майстора, рано или по-късно !

Link to comment
Share on other sites

http://vbox7.com/play:7c59cc26

...

Просто не мога да си го представя даже!

Колко точно трябва да си тъп , че да пуснеш такова куче да се разхожда на детска площадка?!

А без намордник ?!

На всичко отгоре , стопаните - по телевизията (Ангелчета!!!!) , защо?

Може , ама на входа на врачанския , точно преди да ги приберат!

Link to comment
Share on other sites

Споделям възмущението на колегата пуснал темата ,както и на всички ,погнусени от това и подобни нечовешки деяния.

Такива действия трябва да бъдат наказвани ,най малко за това ,че са неморални и изобщо нечовешки.

Трябва,но кой? Глоби ли ще го уплашат лишения от всякакво човешко чувство индивид с човешки образ?

Надявам се поне бог да не ги подминава такива !!!

Вижте го и другия- Светлин. Наистина се чудя няма ли кой да пълни затворите и психиатрийте с подобни психопати?

Edited by nqkoiotnqkade
Link to comment
Share on other sites

Темата имаше съвсем друг смисъл.

Айде вижте и това-Жителят на град Кюстендил – Светлин Минков, публикува в социалната мрежа кадри с „решение“ как най-добре може да се реши проблемът с бездомните кучета. „Клане и дране …“, пише Минков в профила си във Фейсбук. Снимката за секунди направи истински фурор в интернет, а Минков буквално е разпънат на кръст, пише Топпреса.Ето какво пише Боряна Радкова от група „Помощ за животните във Велико Търново“:

„Приятели на животните, тази снимка е публикувана от лицето Светлин Минков от Кюстендил в групата, чийто активен участник е, „Да ликвидираме глутниците по улиците“. Ако разгледате публикациите в тази група, ще видите за какво става въпрос. Можете да подавате жалби в МВР Кюстендилhttp://www.blitz.bg/news/article/310798

Аз съм последния който ще защитава природозащитниците,но наистина има ШАШАРДАЦИ

Точно на тази снимка не виждам никакви кучета,два чакала и една лисица.

Ако някой знае по хуманен начин за сваляне на кожа нека сподели.

Като отстрелваме вредният дивеч това прави ли ни откачалки.

Edited by ilian 777
Link to comment
Share on other sites

Точно на тази снимка не виждам никакви кучета,два чакала и една лисица.

Ако някой знае по хуманен начин за сваляне на кожа нека сподели.

Кото отстрелваме вредният дивеч това прави ли ни откачалки.

Браво колега , чудех се кога ли някой ще го забележи. На мен ми се виждат като три чакала - единия одран, но може и да бъркам .

Edited by damian1
Link to comment
Share on other sites

Вижте го и другия- Светлин. Наистина се чудя няма ли кой да пълни затворите и психиатрийте с подобни психопати?

Сега е февруари времето на за лов на вреден дивеч,нямаш си на идея колко сме за лудницата

Не ми е ясно защо се връзвате на такива провокации

Ето едно куче и от мен с доста добър кожух

post-50799-0-05620500-1424593088_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Точно на тази снимка не виждам никакви кучета,два чакала и една лисица.

Ако някой знае по хуманен начин за сваляне на кожа нека сподели.

Като отстрелваме вредният дивеч това прави ли ни откачалки.

Браво колега , чудех се кога ли някой ще го забележи. На мен ми се виждат като три чакала - единия одран, но може и да бъркам .

Явно наистина не разбирате за какво става въпрос...?

В този форум всички сме ловци и ловувайки убиваме животни, но трябва ли да се хвалим с одрани или обесени животни публично ?!

Тези неща се учат още в ранна детска възраст и голямо значение за възпитанието на индивида има семейството и средата в която живее !

Такива и да ги осъдят, няма какво да им вземат, защото те толкова могат. Ако ги вкарат в затвора, стават още по-големи олигофрени и като излязат правят още по-големи простотии.

Както казах, всеки си намира майстора и такива просто изчезват и никой не се сеща повече за тях !

Link to comment
Share on other sites

И мойте 5 ст.

Винаги ще има двата полюса- ние ловците и другите- природозащитниците.

всичко е въпрос на провокация. Как биха реагирали повечето хора, ако видят и чуят как квичи и рита ударено животно?

Или да видят дране на същото?

Две гледни точки, на едно и също нещо.

Кое е странното на снимка с одран чакал? Нищо, само, че тук не е странно, тук е слука. Сред НЕЛОВЦИ е гнусно варварство.

Това е като с гей движенията, дреме ми за тъпите пе..ли, ама полудявам, кат ги видя да се натискат или правят панаири.

Иначе, тоя " убавец" е тъпо , да се прави на рамбо с одран чакал. Наистина мяза на някой психар и садист.

По другата тема, за мен животното не е виновно и е гнусно, да бъде убито...

Edited by the saint
Link to comment
Share on other sites

Сега е февруари времето на за лов на вреден дивеч,нямаш си на идея колко сме за лудницата

Не ми е ясно защо се връзвате на такива провокации

Ето едно куче и от мен с доста добър кожух

Да не смесваме лова с простащината.

До колкото забелязвам твоето куче е заснето като трофей,а не е одрано и не виждам олигофренска физиономия и кретен размахващ брадва.

Мотивите за острела на кучето също са други. То е било хищен дивеч в твоята ловна площ и ти си регулирал,а не убивал и не си се гаврил публично с трупа му.....

Ологофрени говореши за прочистване та било от бездомни кучета или там каквото и да било за си за психото или затвора,ако питаш мен.

Link to comment
Share on other sites

Отидохме много в страни от темата, ама тука се припознавам, като "ологофрен" според някои свръх интелигентни колеги. Явно не сте разбрали поста ми, или аз не се изразявам добре, или вие..... Проблем с бездомните кучета има, определено. Не знам защо имам чувството, че го отричате? Никъде не съм казал, че трябва да ги трепем и да се гаврим с тях, след което да си кичим снимките по форуми и социални мрежи. Обаче по мои наблюдения безстопанствените кучета се множат всяка следваща година и то не само от безхаберието на много от стопаните на такива (не казвам, че не е пълно с безотговорни лица, които са основната причина), но съм виждал куче с марка на ухото, което видимо беше кърмещо в момента. Явно институциите си затварят очите "чат-пат". И без това ловците са не особено харесвани личности от обществото, така че дайте да не се делим между нас си, заради такива глупости, щото всички като ловци, правим почти едно и също, е, по-различен начин го прави всеки от нас, но крайния резултат е еднакъв. Повече едва ли ще се включа в темата, тъй като аз съм от хората, които "нищо не разбираме". Идеята на поста ми беше, другия път да не бързате да слагате епитети върху имената на хора, които не познавате.

Link to comment
Share on other sites

Темата май беше за убитото куче, не за бездомните кучета или за комплексари, които се снимат с одрани животни с самодоволни физиономий.

Аз за разлика от много колеги съм на страната на стопаните на кучето, немога да си представя как някой убива с брадва пред мен собственото ми куче и ме заплашва с убийство. Това ли е начина да кажеш на човек какво мислиш за действиятя които прави. Не е ли по разумно да поговориш с хората, ако те не променят нещо да уведомиш съответните органи и много други мерки могат да се предприемат но да убиеш домашен любимец...НЕ ГО РАЗБИРАМ. Всеки който има куче знае, че то е част от семейството и любовта към него е голяма, а загубата не се преживява никак лесно.

Link to comment
Share on other sites

Темата тръгна към обиди.Ще ви замоля да не е цапате.Няма нищо общо с коферманите.За културата ми беше начинанието,викам за културата в нас :cap:

п.п Много вярно

post-17767-0-22148600-1424632641_thumb.jpg

Edited by Наско Хвойнев
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.