Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

Лов на пъдпъдък - ловен сезон 2015/2016 г.


Recommended Posts

Уважаеми колеги ловци! С притаени сърца и нескрит ентусиазъм за пореден път очакваме откриването на ловния сезон. За любителите на точната стрелба, красивата работа на птичарите и дългите преходи из горещите стърнища на родината заветният ден наближава. В събота мнозина от нас ще станат по тъмно, ще натоварят приготвените от вечерта патрони, оръжие и куче по колите и ще посрещнат изгрева на полето. Песента на пъдпъдъка ще накара ловците да усетят отново сладка тръпка, да забравят за грижите и неволите и да се насладят на своето любимо хоби.
Пожелавам на всички много слука и емоции, нови приятелства, весели компании и много смях. Бъдете внимателни и предпазливи, никога не пренебрегвайте мерките за безопасност и давайте пример с поведението си на по-младите ловци.
Нека не забравяме ловните традиции и отдаваме дължимото на дивеча. Да не допускаме поголовно изтребване, грозни снимки и подигравки. Да споделяме приятни за окото снимки, с добре подреден дивеч, спретнати ловци и красиви ловни атрибути. Това са нещата, които оставят трайни спомени и привличат нови колеги в ловните форуми, където споделяме своите преживявания.

На слука!

Link to post
Share on other sites
  • Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Днес.Неочаквана среща!

Това е от неделя. Добър лов се получи, а и кучето влезе във форма, след гургулиците! Не на последно място, беше и страхотното време. Голяма роса, съпроводена от мъгла, която се вдигна към 9,30.

Привет на всички любители на пъдпъдъчия лов. Миналата седмица не ми беше до качване на снимки от добрия съботен лов затова с малко закъснение ги споделям с вас. Учуди м

Posted Images

Добри думи за добро начало на сезона. Поздрави Жорка и наслука през новия сезон.

Link to post
Share on other sites

Бърза проверка на ловните полета от вчера...

Link to post
Share on other sites

Наслука и от мен!За съжаление прогнозите за този сезон /в района в който ловувам/ са изключително лоши!Жегата е накарала пъдпъдъка да напусне полето въпреки ,че жътвата не е приключила напълно и да търси влага по планинските плата!!!

Link to post
Share on other sites

На слука и от мен колеги!


excl.png Искам обаче и да ви предупредя да помислите за своите верни помощници!След вчерашната кратка разходка,моето куче днес бере душа и все още не е много ясно дали ще дочака откриването на ловния сезон,а дори да го дочака не се знае в какво състояние ще бъде sad.png Причината за това нещо,"добросъвестните" земеделци и техните пръскачки.И явно са опръскали не само стърнището,ами и доста голям периметър около него,най-вероятно е останал разтвор,и за да не става зян.........Щото едно време,като нямаше "модерно" земеделие,вместо пръскане, след жътва се правеше подметка на стърнището.....,ама много нафта отива така...... Спирам щото не му е тук мястото.

Link to post
Share on other sites

И едно женско пожелание колеги,а знаете че ни бива в приказките.;).. :trumpet: ..Да сте здрави-вие и вашите верни четириноги.Да излезем в ловните полета и те да се веят като красивото ни море.Да сме сред природата,която толкова обичаме всички.Да има само излети без инциденти.Да е пълна масата не само с мезета :kifteta: ,но и с верни приятели.Да се спъвате в дивеч и да ви свършват патроните.Да вдигнем всички след приятна умора наздравица . :drinks: .,защото слуката не е най-важна,а това което грее душите ви.Защото ние всички сме едно,ние всички сме един...и се наричаме приятели.Кажете дружина-ДА БЪДЕ.!!..амин.. :dapriest: .Поздрави на всички,весело изкарване и..умната..:)

Link to post
Share on other sites

Наслука и много приятни мигове по ловните терени.Не се стърпях и още тази вечер приведох оръжието в готовност.Направих и малко сухи тренировки по прикладване :ksshunter1fe::hihi: Явно съм бил доста разпален ,че чак жената се зарази.post-49526-0-10156900-1438889135.jpg

Може пък и за кадем да е :hihi::hihi:

Link to post
Share on other sites

Жалко за този хубав и емоционален лов,в района на няколко дружинки от които имам впечатление,където шумът на банкнотите при арендаторите ги прави непукисти за тези малки,красиви и трудни за отстрел птици/пъдпъдъци/ стърнищата или са дисковани или както пише друг колега старателно напръскани с отрови.Интересно къде са еко организациите,които иначе много реват по телевизиите,когато има откъде да получат пари.И все пак тези които са най-голимите ентусиасти в събота ще бъдем по полетата,а ако слуката я няма ни чака весел купон.Наслука и "без авариен" лов.

Link to post
Share on other sites

Здрасти колеги,

Искам да Ви пожелая за утре наслука в лова :) !

Аз тръгвам в 03,00ч от София към Никопол, за да открия ловния сезон с дружинката ми!

Нямам търпение да стъпя в стърнището, защото го обожавам този вид лов.

Лошото е , че е много път - 460км (отиване + връщане) , но страст......, какво да се прави..., така е като няма къде да се ловува за този птичи лов около София :(

Питам един, втори, трети - Може ли да ловувам с вас (визирам райони около София) пъдпъдъци , но всеки почва да върти сучи... е здраве да е :(

Link to post
Share on other sites

На слука на всички ви.Както почнем,така и да свършим сезона.Без инциденти,каращини и най вече приятното да се помни.Успех.

Link to post
Share on other sites

Изи, жена ти а гръмнала, а паднала - научи я да прикладва! Трябва малка чупка в кръста, но напред.

Ето малко днешни фотоси - стойки, апорт, улов, веселие - от всичко по малко!

post-1504-0-92966100-1439060251_thumb.jpg

post-1504-0-22988800-1439060260_thumb.jpg

post-1504-0-86964100-1439060269_thumb.jpg

post-1504-0-20465600-1439060308_thumb.jpg

post-1504-0-82891300-1439060321_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Дойде време да се отчитаме как премина откриването. Ако трябва да съм откровен, очаквах да е по-зле. Всъщност, отчитайки трайното засушаване напоследък, направо добре си беше. Откриващата група вдигна двайсетина птички, прибрахме 11 бр. на връзката. Кучета имаше в изобилие, предимно пойнтери. Но горките не дадоха особен резултат, при тази жега и суша

Направих сефтето на новата си пушка. При това с порядъчна резултатност. Доволен съм.

Прилагам и снимка на шампионката, заедно с улова на групата.

attachicon.gifimage.jpg attachicon.gifimage.jpg

Ето го шампиона от вчерашния ловен излет - Жоро, който с новата си пушка, която хваща за първи път - отстреля четири пъдпъдъка с четири изстрела. Явно му е удобна и е кадемлийка... :cap:

post-3218-0-01234700-1439119937_thumb.jp

post-3218-0-98192500-1439119941_thumb.jp

post-3218-0-84071100-1439120104_thumb.jp

post-3218-0-91665800-1439120114_thumb.jp

Link to post
Share on other sites

Днес беше по-добре от вчера - осем ловци, отстреляхме 26 пъдпъдъка. Времето беше малко по-хладно и резултата съответно се подобри... :)

post-3218-0-08520000-1439120368_thumb.jp

post-3218-0-59226800-1439120369_thumb.jp

post-3218-0-43550400-1439120370_thumb.jp

post-3218-0-06163900-1439120473_thumb.jp

Link to post
Share on other sites

Днес беше по-добре от вчера - осем ловци, отстреляхме 26 пъдпъдъка. Времето беше малко по-хладно и резултата съответно се подобри... :)

Гургулички не търсихте ли?

Link to post
Share on other sites

При нас толкова слабо не е било от години.Вчера само един вдигнат и отстрелян.Днес 5 бр. и една гурга.

Link to post
Share on other sites

Гургулички не търсихте ли?

Търсихме, но слънчогледа още е зелен и нямаше никакъв резултат. Получих информация за добър лов със сериозни резултати близо до нас, но утре ще разбера повече подробности.

Link to post
Share on other sites

Изи, жена ти а гръмнала, а паднала - научи я да прикладва! Трябва малка чупка в кръста, но напред.

Ето малко днешни фотоси - стойки, апорт, улов, веселие - от всичко по малко!

Митак, измъчих я да стои на стойка докато я снимам и пушката и дотежа. Иначе е много добър стрелец и определено по- добра от доста колеги.

Link to post
Share on other sites

Извинявам се за отклонението ,но исках да направя връзка с днешната случка която ме сполетя.

По принцип не съм любител на лова на пъдпъдък с много хора и винаги съм се стремял да го избягвам.Причините е без мислено да ги изброявам защото всеки ги знае.Днес сутринта при една кратка сбирка пострада моят помощник и вместо приятни емоции от обещаващия добър лов се наложи да се прибера със свито сърце.

Искам да отправя един апел : Колеги по добре да се приберем без дивеч и приятни емоции отколкото да застрашим живота и здравето на участниците в лова па бил той и куче.Сигурен съм ,че колегата го преживя също тежко и ще му е трудно ,но ...

като се съберат повече хора вероятността за грешки от прибързани стрелби се повишава.

Колега, съжалявам да го чуя това , дано се оправи!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.