м. Асен 575 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Това е просто една ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. Предложенията за промени са такива, каквито са в проекта, който вече е внесен, и Б-7 е единствената промяна. Не зная защо твърдиш, че вече не е така, понеже не го казали на пресконференцията ... Quote Link to post Share on other sites
strike 19 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 (edited) Колега, това е заседание на комисия, не пресконференция. Направи разлика между евродепутати и журналисти, питанията имат съвсем друг характер. Има и нещо друго много показателно, как се поставят за разглеждане въпросите на гражданите дори на ниво комисии /в случая на колегите от Швеция/, които явно са направили питания до своите евродепутати. Edited December 1, 2015 by strike Alien 1 Quote Link to post Share on other sites
м. Асен 575 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 (edited) Колега, това е заседание на комисия, не пресконференция. Направи разлика между евродепутати и журналисти, питанията имат съвсем друг характер. Има и нещо друго много показателно, как се поставят за разглеждане въпросите на гражданите дори на ниво комисии /в случая на колегите от Швеция/, които явно са направили питания до своите евродепутати. Първото, което постна, е точно пресконференция:Remarks of Commissioner Elżbieta Bieńkowska at the press conference after the Competitiveness Council on 30 November 2015 - Бележки на комисар Elżbieta Bieńkowska по време на пресконференцията след Съвета по конкурентоспособност на 30 ноември 2015 ... нито пък по време на заседанието на Комисията се чуха някакви "страхотии" ... имаш си някакъв филм, гледай си го, ок ... Edited December 1, 2015 by м. Асен Quote Link to post Share on other sites
JOR8 2,797 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/?fuseaction=feedback&docId=3085376&language=bg Който има предложения, съображения или коментари към европейската комисия, може да ги подаде на този линк. Quote Link to post Share on other sites
akvadum 75 Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Колеги май ще ни ги вземат без време полуавтоматичните..... ако това го направят не знам вече се замислям да си хвърлям билета ! Quote Link to post Share on other sites
chocho 530 Posted January 31, 2016 Report Share Posted January 31, 2016 Идиотщините на ЕК нашите ги тълкуват като дявола евангелието.Например есента миналата година се изтърваха,че има изпратено становище на ЕК по повод на потребителите за водата и парното да се плаща само това което се потребява няма обща вода и парно от тръбите и какво някой да е съобразил законите още и още не можем да се разведем с парното Но сега понеже властта се бои от народната любов ще изтърси всякаква глупост маркирайки я като европейска и ще каже от Европа ни натискат. Quote Link to post Share on other sites
Sandanski 503 Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Не е чак такава трагедия.Тъкмо ще си припомним някои точки от ловната етика,и значението на думата,или по-точно на пожеланието,Наслука!Нима дядовците ни,с простичките пушки в ръце,са били по-лоши ловци от нас? Quote Link to post Share on other sites
lu-bo 38 Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 (edited) А още преди това са били с "шишанета"с предно пълнене- и пак са а били успешни ловци.И ако сега притежателите на болтекшън пушки /които се смятат за по-големи спортсмени от любителите на полуавтомати/ си кажат: -Мен това не ме засяга. После като забранят кал.30-06 и7,62Х39 защото са армеиски или кажат -Всеки ловец има право на една карабина/за което вече има индикации/ Не сме ли единни сега винаги ще ни прецакват.....и ще си ловуваме виртуално в интернет. Гърците блокираха цялата държава и ще извоюват превата си....ние пак ще си траеме.Аз съм на 61г. не ми остава много лов...но съм готов да подкрепя всяка инициатива която е в полза на ловците за да могат и по-младите да изживеят ловните радости. Edited February 2, 2016 by lu-bo kosa3612, razrushitela, ВЪЛКЪТ and 5 others 8 Quote Link to post Share on other sites
Скът 2 Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Някаква рзврузка има ли? Искам да си купя Сайга 12,така че ако някой е чул нещо да пише Quote Link to post Share on other sites
Росен Генов 5,767 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент гласува в понеделник вечерта своето становище относно промените в директивата за огнестрелните оръжия. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Евродепутатите подкрепиха предложение за изменение на българския представител Емил Радев (ЕНП/ГЕРБ), което изключва колекционерите от обхвата на директивата. По-конкретно, в следствие на предложението на българския евродепутат, директивата за огнестрелните оръжия няма да се прилага по отношение на придобиването и притежаването в съответствие с националното законодателство на оръжия и боеприпаси от страна на въоръжените сили, полицията, публичните служби, колекционери и организациите, чиято дейност е свързана с културните или историческите аспекти на оръжията, и които са признати за такива от държавата членка, на чиято територия са установени (т.е. музеите).Освен това евродепутатите подкрепиха предложение на Емил Радев, според което законно притежаваните полуавтоматични оръжия няма да бъдат забранени за притежание от частни лица, каквото беше първоначалното предложение на Европейската комисия. По този начин хилядите спортни стрелци и ловци в Европа и България ще могат да продължат да притежават законно придобитите от тях оръжия. След гласуването българският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев коментира, че чрез приетите изменения ЕП ясно се противопоставя на позицията на Европейската комисия, според която колекционерите, спортните ловци и спортистите са източник на оръжия за целите на тероризма. "Радвам се, че успяхме да защитим законните притежателите на оръжия и те ще могат да продължат да използват оръжията си в рамките на закона, без да бъдат обвинявани, че са терористи и престъпници", заяви Радев.Няколко дни след атаките в Париж от 13 ноември Европейската комисия излезе с предложения за промяна на съществуващото европейско законодателство относно огнестрелните оръжия с цел предотвратяване на бъдещи терористични атаки. По-точно ЕК поиска да забрани притежанието на полуавтоматични граждански огнестрелни оръжия, които имат вид на автоматично огнестрелно оръжие. Друго предложение бе колекционерите на оръжия също да бъдат подложени на контрол чрез задължение да притежават разрешителни за оръжията.www.focus-news.net JOR8 and м. Асен 2 Quote Link to post Share on other sites
м. Асен 575 Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 (edited) Като се сетя какви "/мело/драматични" и "апокалиптични" коментари имаше по темата, пък то ... Edited May 15, 2016 by м. Асен Quote Link to post Share on other sites
Скът 2 Posted June 26, 2016 Report Share Posted June 26, 2016 Добре. Нека сега обобщим,има ли или няма забрана за полуавтоматични оръжия КОИТО ИМАТ ВИД НА АВТОМАТИЧНИ ТАКИВА ? Аз съм млад ловец и съм се спрял на Сайга 12. Quote Link to post Share on other sites
blackhoop 52 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Няма забрана колега. Директивата (все още обсъждат) се касае основно деактивацията, колекционерството и пълнители 10+ , т.е пулнители в които можеш да заредиш повече от 10 патрона... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts