Jump to content

Мъж влачи кучето си с кола, арестуваха човека, който го спрял


Recommended Posts

phpg2xbtl_559x*.jpg

Инцидентът е от 26 март. Милко твърди, че е видял как автомобилът влачи кучето в продължение на 200 метра. Той подгонил шофьора, заедно със свои съседи, за да спре колата. След това започнал скандал, при който Милко звъннал на спешния тел. 112. Мъжът твърди, че след като дошла полицията, вместо шофьорът на автомобила в районното бил отведен той, където е задържан за 24 часа за хулиганство. Мъж беше задържан за 24 часа от полицията, след като опитал да спре шофьор, влачил кучето си за теглича на колата. Случката беше разпространена от потърпевшия Милко Величков, който разказа за случая в профила си във Фейсбук.

"Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре", разказва в профила си във Фейсбук мъжа. Снимките, които той публикува в социалната мрежа, показват вързано за автомобил куче около което има следи от кръв.

В негова подкрепа вече има подписка.

От полицията уточниха за OFFNews, че при тях са подадени два сигнала. Единият е от мъжа, за който се твърди, че е влачил кучето си. Той съобщил, че 41-годишният Милко Величков е стрелял с газов пистолет. Мъжът е задържан за хулиганска проява. Вторият сигнал е подаден от задържания и в момента тече проверка за това дали собственикът на кучето наистина го е вързал за автомобила си и го е влачил. Ако бъде установено нарешуние, той може да бъде подведен под отговорност по чл. 325 б от Наказателния кодекс за причиняване на телена повреда на животно. Наказанието за такова престъпление е затвор до три години или пробация и глоба до 5 хил. лв. (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева.
Опиталият да спаси кучето пък е застрашен с до две години затвор или с пробация и обществено порицание.

Източник:offnews.bg

Link to post
Share on other sites

Разказвали са ми случай и с колеги - след лова закачили кучето за теглича. Хапнали, пийнали и си тръгнали. Познайте какво видели (какво останало да се влачи на теглича), като се прибрали в селото...

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Нашите старци пенсионери пък качиха един сетер в ремарке зад лекия автомобил. Вързаха го и тръгнаха. После единият се чудел защо му присветкат някои от колите... Горкото куче просто е скочило не се знае кога... от ремаркето.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.