Добре дошли във форума На Лов

Регистрирайте се сега за получите достъп до всички функции. След регистрация, вие ще можете да публикувате нови теми или да отговаряте на вече съществуващите. Ще можете да настроите вашия профил, да си качите профилна снимка, да получавате репутация и да използвате лични съобщения с останалите потребители. Това съобщение ще изчезне след като влезете в профила си.

Росен Генов

Заповедта за пълна забрана на птичи лов е отменена

На основание чл. 54, ал. 1 от Закона за лова и опазване на дивеча, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс във връзка с предложение на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ относно усложнената епизоотична обстановка по отношение на болестта инфлуенца по птиците и взето решение на заседание на Кризисен щаб за предпазване на страната от възникване на евентуална грипна пандемия, създаден със Заповед No РД 09-1022/29.12.2016, МВР No 81213-1644/29.12.2216 на Министъра на земеделието и храните , проведено на 09.01.2017г.

Н А Р Е Ж Д А М:

I. Забранявам лова на птици - обект на лов в общините на територията на Република България, посочени в Приложение, което е неразделна част от настоящата заповед.

Мотиви: Настоящата заповед се издава във връзка с констатирани от БАБХ огнища на болестта Инфлуенца по птиците при домашни и диви птици в страната и с цел осигуряване на живота, здравето и имуществото на гражданите на територията на Република България. Заповедта подлежи на корекции в зависимост от промяна в епизоотичната обстановка по отношение на Инфлуенцата по птиците.

II. С настоящата заповед отменям моя заповед № РД 09-1/03.01.2017 г.

Изпълнението на настоящата заповед възлагам на д-р Дамян Илиев - изпълнителен директор на БАБХ, инж. Тони Кръстев - изпълнителен директор на ИАГ и директорите на държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на горепосочените лица и до членовете на НЛРС-СЛРБ, БЛРС и нечленуващите в тях ловни сдружения за сведение и изпълнение, и да се публикува на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на д-р Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните и доц. Георги Костов, заместник-министър на земеделието и храните.

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА

МИНИСТЪР

ПРИЛОЖЕНИЕ към т. I

Община Средец, община Приморско - област Бургас;
Община Варна, община Аксаково, община Белослав, община Девня - област Варна ;
Община Видин, община Димово, община Брегово, община Ново село, община Ружинци - област Видин;
Община Враца - област Враца;
Община Монтана и община Благово - област Монтана;
Община Марица, община Раковски, община Брезово, община Калояново, община Хисаря, община Първомай, община Садово, община Съединение - област Пловдив;
Община Зорница, община Момчилград, община Зорница, община Крумовград - област Кърджали;
Община Елин Пелин - област София област;
Община Стара Загора, община Братя Даскалови и община Чирпан - област Стара Загора;
Община Хасково, община Димитровград, община Стамболово - област Хасково;
Община Елхово, община Тунджа - област Ямбол.

ZapovedRD48-1_10012017-3.jpg

ZapovedRD48-1_10012017-1.jpg

vkv_bg хареса това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво става със събраните бележки? Ще ни ги върнат или, ще трябва да се бръкнем отново? И не дай си боже след 4-5 дена се обърне палачинката......:diablo:

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бележките са си Ваши (платени)... На който сте ги върнали - от него ще си ги вземете...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване