Jump to content
ФОРУМ
  • Наслука!
  • Ловен Сезон 2020

Някой на ясно ли е ?


Recommended Posts

Мисля , че такъв дзвер нема. Според мен зависи от конструкцията на автомата, тежеста и мощноста на патрона.
Най лесно се забавя ,като свалиш предпазителя до долу на (ЕД)вместо на (АВ) :-)))
Тази тема май не е за този форум.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Здравей колега! Забавител на чукчето се нарича това за което питаш. Представлява една подвижна ламаринка  разположена върху задния задържащ зъб ,която задържа чукчето за много кратко време , при което се намалява темпа на стрелбата ,  който за АК 74  ако не ме лъже паметта е 650 изстрела в минута.Същия забавител е монтиран и на варианта на АКМ със щампована цевна кутия.

Link to post
Share on other sites

Този задържащ зъб си е от бая яко железо, а не от ламарина!

И не служи да забави чукчето и да регулира темпа на стрелбата на 600, а не на 650, а за задържането му до момента, в който затвора се завърти и заключи.

Ако чукчето не се задържа до този момент то ще следва затвора и няма да има удар, който да възпламени капсула и от там .... . Ако пък случайно стане възпламеняване преди заключването на затрора, пак шибана работа.

Link to post
Share on other sites

Забавителя се намира на спусковият механизам и служи за забавяне на чукчето с което се постига по бавна и по точна стрелба.На схемата е детайл 41

image.jpeg

Edited by roninhus
Link to post
Share on other sites

Да, има такава джаджа, предназначена не толкова да забавя, а да създаде по добра синхронизация на вътрешните вибраций на автомата.Най-доброто описание, което открих е тук :http://www.meinehp.com/gunsmoke/AKM RR.html

Link to post
Share on other sites

До колегата Митьо. Не е възможно да се възпламени патрон преди затвора да се е заключил , както и чукчето да не удари иглата , най малкото защото спускането на чукчето  се осъществява след задействане лоста на автоматичния спусък ( при автоматичен режим на стрелба) , който е доста по напред от самото чукче и на последното не е възможно да догони затвора преди той да се е заключил. В поста по горе съм написал ламаринка разположена върху задържащия зъб. Самия задържащ зъб е доста масивен.За АК-74 темпа на стрелба е по висок от този на АК-47 и затова този детайл се явява и един вид регулатор  на темпа на стрелба. Донякъде има истина  и  твърдението ,че "гарантира" заключването на затвора в резултат на увеличеното време от момента на освобождаване на чукчето до момента на възпламеняване на капсула. Все пак при АК-47 няма такъв забавител ,а не съм виждал или чувал за автомат произвел изстрел при незаключен затвор.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.